Zübeyde Hanım filmi nerede çekiliyor?

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı anısına çekilen Zübeyde Hanım-Gülizar- Cennetim filmi Karabük’ün Safranbolu ilçesinde çekilmeye başlandı.

Zübeyde Hanım filmi nerede çekiliyor? Başrollerde kimler oynuyor? Filmin yönetmeni kim? Film neden Safranbolu’da çekiliyor?  Ali RızaBey, Zübeyde Hanım’a nasıl seslenirmiş? Filmde Zübeyde Hanım’ı canlandıran Gizem Karaca film hakkında ne dedi? Zübeyde Hanım filmi hakkında merak ettikleriniz yazımızda…

Zübeyde Hanım filmi nerede çekiliyor? 

Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın hayatı film oluyor. Atatürk’ün babası Ali Rıza Bey çok sevdiği eşi Zübeyde Hanım’a Gülizar-ı Cennetim diye seslenirmiş. O yüzden de filmin adı “Zübeyde Hanım-Gülizar- Cennetim” olarak açıklandı. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı anısına çekilen film Karabük’ün Safranbolu ilçesinde çekilmeye başlandı. 7. Sanat imzalı filmin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ve Eray Altay yapıyor. 

Ali RızaBey’i Ahmet Kayakesen canlandırıyor

“Zübeyde Hanım – Gülizar-I Cennetim”  filminde Zübeyde Hanım’ı güzel oyuncu Gizem Karaca canlandırıyor. ZübeydeHanım’ın eşini ve Atatürk’ün babası Ali Rıza Bey’i Ahmet Kayakesen canlandırıyor. Zübeyde Hanım filminde Zübeyde Hanım’ ın Atatürk’ü dünyaya getirdiği yıllara kadar olan dönem işlenecek. Filmin kadrosunda Gizem Karaca ve Ahmet Taşkesen dışında  Oya Başar, Altan Erkekli, Ertuğrul Postoğlu, Aslı Turanlı, Alev Oraloğlu, Burcu Karakaya, Hülya Diken, Cem Özer, Melih Çardak, Hakan Bilgin, Eser Karabil ve Birol Tarkan Yıldız gibi çok önemli isimler de rol alıyor. 

Safranbolu, Selanik'i en iyi yansıtan tarihi bir şehir

“Zübeyde Hanım – Gülizar-I Cennetim”  filminin çekim yeri ülkemizin gözde mekanlarından Safranbolu ilçesi. Tarihi dokusu, eşsiz evleri ve doğal güzellikleri ile dünyanın gözbebeği olan Safranbolu’da daha önce de pek çok film ve dizi çekilmişti. Cumhuriyetimizin yeni şehirlerinden olan Karabük ilinin Safranbolu ilçesinin seçilmesi boşuna değil. Müjdat Gezen Safranbolu’nun Selanik şehrinin dokusunu seyirciye en iyi şekilde yansıtacağını belirtti. 

Film bir dönem filmi

Gizem Karaca "Zübeyde Hanım'ın hayatını oynamak benim için çok özel bir durum ve çok mutluyum çünkü hayatımda en çok oynamak istediğim kişinin hayatını oynayacağım. Bu benim en büyük hayalimdi. Onu gerçekleştireceğim için çok mutluyum. Ben çok güzel bir film olacağına inanıyorum" şeklinde konuşarak filmin kendisi için önemini dile getirdi. Film çekimlerinin bu sene olacağını ama gösterime gelecek sene gireceğini belirten Gizem Karaca "Bu sinema filmi dönem filmi olduğu için o döneme uygun, benim tenime de uygun saç rengine bakıyorum. Karar vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

09-10-2023
Yorumlar