Nefes-Yer Eksi İki filmi 15 Aralık’ta vizyonda

Yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un üstlendiği Nefes – Yer Eksi İki filminde Murat Yıldırım Mehmetçiklere bir baba gibi kol kanat geren Tayfun Yüzbaşı Karakterine hayat veriyor.

Nefes - Yer Eksi İki filmi oyuncuları ve karakterleri kim?  Nefes – Yer Eksi İki filminin konusu nedir? Flmin senaristi ve yönetmeni kim? Nefes – Yer Eksi İki filminin yapımı kime ait? Nefes – Yer Eksi İki filmi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımzın içeriğinde. İşte detaylar …

Nefes-Yer Eksi İki filmi 15 Aralık’ta vizyonda

Yönetmen koltuğunda Ozan Uzunoğlu’nun oturduğu Nefes – Yer Eksi İki filmi 15 Aralık 2023 Cuma günü beyazperde de vizyona giriyor. Senaryosunu Hakan Evrensel’in kaleme aldığı Nefes – Yer Eksi İki filminde yer alan oyuncular ve karakterleri şu şekilde : “Murat Yıldırım - Tayfun Yüzbaşı, İlker Aksum - Gazeteci Ufuk, Şahin Kendirci – Salman, Arda Anarat - Onbaşı Ali, Eren Hacısalihoğlu - Astsubay Oktay, Cezmi Baskın - Şehmuz Ağa, Erdal Cindoruk - Taksici Behçet, Burak Sergen - Metin Paşa, Begüm Akkaya – Meryem, Bestemsu Özdemir – Şebnem, Yasin Çam - Er Ramazan, Rıdvan Aybars Düzey - Üsteğmen Selçuk, Bulut Akkale - Teğmen Cevdet, Doğanay Ünal - Onbaşı Himmet, Emrah Doğan - Teğmen Erdal, Eyüp Kan”.

Filmin yapımcısı Mustafa Cihat Durmuş

Yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un üstlendiği Nefes – Yer Eksi İki filminde Murat Yıldırım vazifesini bir an bile bırakmayan ve Mehmetçiklere bir baba gibi kol kanat geren Tayfun Yüzbaşı Karakterine hayat veriyor. Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde terörle mücadelenin en sıkıntılı dönemlerinden biri yaşanıyordur. Yüksek kotlu bir karakolda bulunan Tayfun Yüzbaşı ve askerleri vatan savunması için canhıraş bir şekilde mücadele vermektedirler. Tayfun Yüzbaşı eşi hamile olmasına rağmen vazifesini hiçbir şekilde aksatmıyor. Hem askerlerini hem bölge insanlarını koruma için büyük bir fedakarlık ve cesaretle mücadele veriyor. 

Terör saldırısı savuşturulur

Maalesef bir gün karakola bir terörist saldırısı gerçekleşir. Tayfun Yüzbaşı ve kahraman Mehmetçiklerimiz çetin bir mücadeleye girerler. Çatışmada Tayfun Yüzbaşı’nın komutasındaki askerler taröristleri etkisiz hale getirirler. Tayfun Yüzbaşı bu çatışmada gösterdiği kahramanlık sayesinde hem bölge halkının hem de askerlerimizin takdirini kazanır. Gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlanan filmin yapımını TRT ve Orgino Media Production beraber üstleniyor. Aslında filmin gösterime gireceği tarih 17 Şubat 2023 olarak açıklanmıştı. Fakat Şubat ayında meydana gelen birbirinden yıkıcı iki depremin ardından filmin gösterimi ertelenmişti. 

28-11-2023
Yorumlar